Biuletyn Informacji Publicznej
Urzędu Miasta i Gminy w Serocku

Wyszukiwarka

Odnośniki

Banery

  • Dziennik Ustaw
  • Monitor Polski

Kalendarium

«listopad 2020»
PnWtŚrCzwPtSobNd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Najbliższe wydarzenia

Brak wydarzeń w wybranym okresie

Przejdź do: www.serock.pl

Treść strony

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych - podatki i opłaty lokalne

Administratorem danych osobowych jest Urząd Miasta i Gminy Serock z siedzibą przy ul. Rynek 21, 05-140 Serock, reprezentowany przez Burmistrza. Dane osobowe są przetwarzane w celu wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na administratorze  określonych w przepisach powszechnie obowiązującego prawa w celu wymiaru, poboru
i egzekucji zobowiązań podatkowych, opłat lokalnych, zobowiązań cywilnoprawnych oraz niepodatkowych należności budżetowych o charakterze publicznoprawnym na podstawie obowiązujących przepisów prawa, tj. ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. - Ordynacja podatkowa, ustawy z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych, ustawy z dnia 15 listopada 1984 r. o podatku rolnym, ustawy z dnia 30 października 2002 r. o podatku leśnym, ustawy
z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji, ustawy z dnia
19 września 1996r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach, ustawy z dnia 27 sierpnia 1997r. o finansach publicznych oraz innych ustaw i przepisów wykonawczych. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym; osoba, której dane dotyczą jest zobowiązana do ich podania. Dane osobowe będą przechowywane przez okres określony przepisami prawa zgodnie z rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych. Dane nie są przekazywane żadnym nieuprawnionym odbiorcom, ani też do państw trzecich. Odbiorcami danych mogą być jedynie osoby i podmioty upoważnione do przetwarzania danych oraz  uprawnione na podstawie przepisów prawa organy publiczne. Osobie której dane dotyczą, przysługuje prawo do wglądu w swoje dane i prawo ich uzupełniania. Dodatkowe, szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych podane są w Polityce prywatności Administratora dostępnej w siedzibie i na stronach www Urzędu.

Metryka

  • opublikował: Anna Bilińska
    data publikacji: 2020-04-08 10:13
  • zmodyfikował: Anna Bilińska
    ostatnia modyfikacja: 2020-05-07 14:30

Rejestr zmian

  • zmieniono 2020-05-07 14:30 przez Anna Bilińska

« wstecz

Metryka strony

Ilość odwiedzin obecnej strony: 5938
Ostatnia aktualizacja obecnej strony: 2020-07-21 15:53